Din indre himmel

av Per Henrik Gullfoss

Se for deg at du sitter på dine følelsers trestubbe og skuer mot uendelige horisonter i ditt indre. Mens du sitter slik i dyp undring over alle stjernene som lyser opp på himmelen og synet av landskapet som strekker seg mot det endeløse, så føler du på same tid ufattelig storhet og absolutt ydmykhet.

Mørk stjernehimmel med stjerneskudd. Fjell i det fjerne. Silhuett av sittende person omgitt av varmt lys.
Star of the hero, Nicholas Roerich (1936)

I dette indre universet får du øye på skikkelser som vandrer omkring og forflytter seg hurtig gjennom landskapet. For å gi dem et navn som skal skille dem fra de faste punktene din personlighet har å orientere seg etter i det indre landskap, kaller du dem vandrerne.

Mens du sitter slik og reflekterer over strømninger og tilstander i ditt indre univers, husker du at ordet planet betyr en som vandrer over himmelen. Med undring ser du at du kan se nøyaktig det samme i ditt indre univers, som vitenskapens astronomer en gang syntes var så fantastisk å oppdage i det ytre univers. Planetene som sirkler rundt i ditt indre univers gjenkjenner du som vaner, mønstre og stadig tilbakevendende gaver og utfordringer. Det er mindre forskjell på de indre og de ytre årstidene enn man ofte tror.

Du smiler av Merkur, som alltid sender den same impulsen til nervecellene i hjernen hver gang du kjører forbi akkurat det stedet som minner deg om den gangen du….. Du husker at Merkur var gudenes sendebud, og lytter til tankene og ordene som kommer til og gjennom deg. Noen ganger er du usikker på om du er sendebudet, eller om budskapet du sier til andre egentlig er til deg. Men «poff», så flyr Merkur videre. Du gjenkjenner budbringeren fra bildet du husker de gamle grekerne lagde av Merkur. Du vet, han med englevinger på anklene. Iblant er det forvirrende med alle disse planetene som fyker rundt i ditt indre landskap og sender en stadig strøm av nye beskjeder. Iblant sukker da du muligens som meg og tenker at hvis de bare stoppet å bevege seg, så ville du kanskje endelig vite nøyaktig hvem du var. Et sett med faste fiksstjerner som alle hadde sin spesielle funksjon og posisjon.

Du ser Venus dukke opp forkledd som budeie med melkesjokolade i hendene. Mens hun står der og duver i gresset forvandler hun seg til en hulder som lokker deg med ut si skogen. Du går dypere inn blant trærne og ender med å vikle deg fast i gamle forvridde følelser og halvferdige tanker som ligger og sanker mose. Du prøver å finne viljen til å komme ut av dette villniset, Men se der dukker Nøkken opp og kaster deg ut i glemselens hav.

Med et rykk våkner du og kommer tilbake til trestubben. Igjen ser du opp på din indre himmel og gjenkjenner Saturn som en gammel tysklærer med pekestokk. Han prøver å forklare deg hvordan alle planetene er styrt av rytme og takt. De de dukker opp i sin ustoppelige bevegelse og går an og auf og går hinter in neben über og unter. Plutselig farer en liten komet med en hale av gnister hvor det står swischen forbi. Tysklærerens hentesveis forandrer seg og blir en hatt med stjerner og soler på. Saturn blir astrologen som står og ser på ditt indre landskap gjennom et stort vindu.

Aha sier han og peker. Der finner du Uranus og din sanne frihet og unike individualitet. Du ser hvor han peker og sannelig, der langt oppe i venstre hjørne står Uranus og komponerer hele din livsmarsj med urytmisk presisjon, taktfulle overraskelser og klangskift som bryter stemningen. Som du ser nøyere, ser du at Uranus har forkledd seg med ditt ansikt og plutselig sitter du ikke på trestubben og ser på himmelen. Du står i skapelsens punkt og ser utover livet ditt, som en trakt som stadig utvider og åpner seg.

Og der helt ytterst i nedre horisont av ditt indre overflødighetshorn får du øye på en rygg. Forsiktig tar du tak med Plutos skjebnehender og vrir hele bildet 180 grader. Plutselig ser du inn i øynene på deg selv, som sitter på trestubben og skuer utover din indre himmel. Du vet i det øyeblikket, med usvikelig sikkerhet, at det er her ditt univers virkelig utfolder seg. Det er her i dette solsystemet du virker, er og utfolder deg med din fulle kraft og frihet. Alt det der ute, det er bare virkningen og resultatet av din og alle andres indre himmel. Det er speilet som reflekterer hvem du egentlig er og scenen du bruker.

Men i horisonten begynner din indre sol å stige frem. Du ser lyset og føler varmen. Snart blir planetene og de faste stjernene usynlige. Du vet at dagen har begynt og nå er tiden kommet for å skinne. Skinne ut i verden med all den energi, kraft, lidenskap som flommer gjennom ditt indre solsystemet og ut til den felles virkeligheten vi kaller den fysiske verden.


Portrettbilde Per Henrik Gullfoss

Per Henrik Gullfoss

Arbeidet med alternativ bevissthet siden 1980. Initiativtager til Den Nordiske Astrologiskolen som begynte å utdanne astrologer i 1992. Han er også medredaktør og skribent i magasinet Harmoni – tidligere Ildsjelen. I tillegg holder han ettårige tarot-utdannelser og kurser i krystallhealing, regresjon, firewalk m.m.

Han har bidratt med utallige artikler fra sine fagområder og åndelighet gjennom norske og internasjonale tidsskrifter. Han har utgitt over tretti bøker om astrologi og tarot i tillegg til barnebøker og bøker om åndelighet og livet. Mange er oversatt til dansk, og flere regnes som klassikere innen tarot og astrologi. Han er også lansert internasjonalt med » The Complete Book of Spiritual Astrology» som ble utgitt på det amerikanske forlaget Llewellyn i 2009.

Foruten å være en kreativ astrolog og åndelig inspirator, er han en eminent foredragsholder, levende, underholdende og faglig inspirerende.

Cand.philol fra Oslo Universitet. Mange års erfaring med friteater som skuespiller, forfatter og regissør. I dag er han fokusert på sjelens intensjon og visdommen vi finner gjennom kontakt og kommunikasjon med vår egen indre guide og høyere selv. Han arbeider med å forene sunn fornuft med forståelse av så vel åndelige som de psykologiske behov og dimensjoner.

www.gullfoss.no

(Artikkelen er hentet fra Astrologisk Forum nr 2 2015.)